Myopie

Of het nu gaat om smartphones, tablets, computers of huiswerk, de kinderen van vandaag concentreren zich meer en meer op de korte – en tussenafstand in plaats van tijd buiten door te brengen.
Deze gedragsverandering leidt ertoe dat steeds meer kinderen Myopie (bijziendheid) ontwikkelen. In 2020 was meer dan een derde van de wereldbevolking bijziend, een sterke stijging ten opzichte van twee decennia geleden.
In 2050 wordt verwacht dat ongeveer 50% van de wereldwijde bevolking, of 5 miljard mensen, myopie ontwikkelt..

Wat is Myopie

Myopie is de wetenschappelijke benaming voor bijziendheid. Het licht dat het oog binnenvalt vormt een brandpunt voor het netvlies, waardoor je dichtbij beter ziet dan veraf. De mate van myopie heeft dan ook te maken met hoe ver het brandpunt voor het netvlies valt. Wanneer een oog langer is van vorm. Zal de hoeveelheid minsterkte die nodig is om scherp te zien ook hoger zijn.
Myopie is gedeeltelijk erfelijk bepaald. Wanneer één van de ouders bijziend is, is het risico hoger dat het kind ook myopie ontwikkelt. Het risico is zelfs nog hoger als beide ouders bijziend zijn.
Bijziendheid ontwikkelt zich ook sneller als de ouders van het kind bijziend zijn. Bij één bijziende ouder is de toename over een periode van 5 jaar gemiddeld 2.04 dioptrie. Als beide ouders bijziend zijn, is de gemiddelde progressie 2,59 dioptrie.
Een verschijnsel met grote gevolgen
Bijziendheid in de kindertijd verhoogd ook het risico op oogziekten op volwassen leeftijd.
Kinderen die tussen -3,00 en -5,00 dioptrieën bijziendheid hebben, lopen 3x zoveel kans om glaucoom te ontwikkelen bijvoorbeeld.

Brillenglazen

Nu kunnen we ook myopie beheersen door middel van brillenglazen, lange tijd hadden we alleen de mogelijkheden om myopie te beheersen met geneesmiddelen of lenzen, nu is er ook een mogelijkheid voor brillen glazen. Mocht je contactlenzen nog te spannend vinden voor jouw kind en medicatie niet de voorkeur hebben dan zijn speciale brillenglazen de oplossing.

Normale brillenglazen corrigeren bijziendheid en bieden scherp zicht, maar ze hebben door hun ontwerp ook de eigenschap dat het licht in de periferie wordt verstrooid en achter het netvlies valt.
Bovendien zijn ze niet ontworpen om de verlenging van de ogen of myopie progressie af te remmen. Sommige kinderogen proberen zicht aan te passen en groeien langer, waardoor de bijziendheid juist toeneemt.
MyCon glazen corrigeren bijziendheid en controleren de oogverlenging, waardoor de ontwikkeling van bijziendheid wordt vertraagd. Met deze brillenglazen wordt licht in de periferie gebroken en valt het voor het netvlies, waardoor de ooglengte wordt vertraagd. Dit is een cruciaal aspect voor het behoud van het gezichtsvermogen van kinderen.
De perifere defocusgebieden in MyCon glazen zijn aan de zijkanten van het brillenglas geplaatst. Hier vertragen ze de progressie van bijziendheid het meest, terwijl de belangrijkste zichtzones van het glas ongestoord blijven, zodat het kind scherp zicht ervaart.
Terwijl de zijkanten van het glas wazig zicht veroorzaken, dienen de horizontale progressie controlegebieden van de glazen voor het controleren van de progressieve myopie.
Glastechnologie met bewezen resultaten
Bij het vastleggen van de effecten van glazen voor myopiecontrole is het belangrijk om rekening te houden met mondiale verschillen. Aangezien kinderen in Azië veel vaker bijziendheid ontwikkelen, is het  positief effect van het verminderen van de bijziendheidsprogressie met myopiecontroleglazen ook groter.
Een onafhankelijk klinisch onderzoek naar de ontwikkeling van bijziendheid bij kaukasische kinderen over een periode van 5 jaar heeft aangetoond dat myopiecontroleglazen gebaseerd op de principes van MyCon effectief zijn in het verminderen van de progressie van bijziendheid.
Een groot voordeel van MyCon glazen is het estetisch design, de myopie correctie is niet zichtbaar in het glas.

Lenzen

MiSight® 1 day met ActivControl® technologie is ontwikkeld om progressieve bijziendheid te remmen. MiSight is een zachte daglens, waardoor hij erg comfortabel is en eenvoudig in gebruik.